سیستم جی پی اس چگونه کار می کند؟
سیستم جی پی اس چگونه کار می کند؟
این روزها استفاده از سیستم موقعیت یاب یا جی پی اس به عنوان یکی از کاربردی ترین فناوری های روز، در زندگی مردم نقش موثری دارد. این فناوری پیشرفته اخیرا به عنوان یک ابزار کاربردی برای رفع نیازهای روزانه مورد استفاده قرار گرفته و جایگزین مناسبی برای قطب نماها و نقشه های کاغذی شده است. در ادامه در ایران رهیاب همراه ما باشید تا با نحوه عملکرد این سیستم و کارایی آن بیشتر آشنا شویم.
مروری بر تاریخچه جی پی اس، اولین سامانه موقعیت یاب جهانی
در سال 1987 اولین ماهواره مربوط به سیستم جی پی اس وارد مدار زمین شد. اما از اولین باری که دنیای تکنولوژی با موقعیت یاب های جهانی دچار دگرگونی شدند بیش از 25 سال می گذرد. سیستم جی پی اس پیشرفته در ابتدا برای اهداف نظامی، کنترل و افزایش دقت ناوبری زیردریایی های آمریکائی مورد استفاده قرار گرفت. اما در ادامه در تمام ابزارهای هوشمند، ردیاب خودرو و ردیاب های شخصی مورد استفاده بود.
این سیستم تا سال 2000 به صورت انحصاری کاربری نظامی داشت و کمتر کسی می توانست از آن سرویس استفاده شخصی داشته باشد. پس از همین سال ها و با توجه به منافع شخصی استفاده از این تکنولوژی جی پی اس تبدیل به یک فناوری عمومی شد.
نحوه عملکرد سرویس موقعیت یاب جهانی جی پس اس
ماهواره هایی که در مدار زمین قرار دارند و امکان استفاده از فناوری جی پی اس را در اختیار بشر می گذارند، به گونه ای طراحی شده اند که تا 10 سال آینده نیز فعال هستند. ماهواره های موقعیت یاب در فاصله 21000 کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته و هر کدام در شش سطح و یا شش گروه در حال چرخش اند.
سیستم رفت و برگشت هر کدام از ماهواره ها به گونه ای تنظیم شده که به روی هم تداخلی نداشته باشند و موجب اختلال در ارسال اطلاعات نشوند. هر کدام از ماهواره ها بر روی مدار جداگانه و با سرعت 12000 کیلومتری بر ساعت دو بار در هر روز به دور مدار می گردند و اطلاعاتی مانند زمان، تاریخ، سلامت ماهواره ها و موقعیت نجومی هر یک را به ایستگاه های هوایی روی زمین ارسال می کنند.
برای مثال در هنگام ارسال اطلاعاتی از جمله موقعیت مکانی، مراحل زیر توسط ماهواره های جی پی اس برای ارسال اطلاعات طی می شود:
- فرد در حال حرکت است
- سیستم جی پی اس موقعیت مکانی شخص را پیدا می کند
- موقعیت مکانی شخص به کاربر نشان داده می شود
- سیستم جی چی اس در حال به روز رسانی موقعیت مکانی شخص است
- اطلاعات و موقعیت مکانی صحیح و دقیق به کاربر ارائه می شود
سیستم های جی پی اس برای ارسال اطلاعات به کاربران نیازمندند تا با سه الی چهار ماهواره تبادل اطلاعات داشته باشند. در صورتی که به هر دلیل سیستم جی پی اس ها دچار اختلال شده باشند فاکتورهای اصلاح کننده روی کار خواهند آمد تا اطلاعات درست را به کاربران ارائه دهند.
کاربردهای مختلف GPS در زندگی روزانه مردم
یکی از کاربردی ترین و محبوب ترین سرویس هایی که برای کاربران اهمیت زیادی دارد، اطلاعات محلی است که توسط سیستم های جی پی اس به کاربران ارائه داده می شود. به این صورت که کاربر با اتصال به سرویس GPS می توانید از نزدیک ترین و بهترین رستوران ها، مراکز خرید و مراکز خدماتی اطلاع کافی پیدا کنید.
با استفاده از سرویس GPS می توان به اپلیکیشن های هوشمند خودرو، مانند دزدگیر جی پی اس، متصل شد و خدماتی مانند تنظیم سیستم تهویه هوای اتومبیل و یا خاموش و روشن کردن خودرو را به وسیله آن امتحان کرد. Gps ها علاوه بر ارائه نقشه و مسیریابی، کاربردهای متفاوتی دارند که بیشتر مردم از آن اطلاع کافی ندارد.
نحوه استفاده از جی پی اس خودرو
یکی از مهم ترین مزیت های سرویس موقعیت یاب جهانی اعلام خودکار تصادف است. به این صورت که در صورت اتصال اتومبیل شما به سیستم شبکه اطلاع رسانی و دیتا، در هنگام وقوع حادثه و تصادف اطلاعات رخ داده شده برای مرکز تماس کمپانی گزارش داده می شود تا از این طریق جزئیات حادثه برای امداد رسانی به مرکز امداد و نجات ارسال شود.
پارکینگ هوشمند با در خودکار نیز از جمله خدمات کاربردی سیستم های موقعیت یاب هوشمند به حساب می آیند. به این صورت که با نزدیک شدن خودرو به پارکینگ منزل پیامی از سمت سرور ارسال می شود و در پارکینگ بدون انجام هیچ عملی از سمت راننده به صورت اتوماتیک باز می شود.
دستگاه جی پی اس کشاورزی، تسهیل کننده مراحل زراعت
یکی از مهم ترین کاربردهای جی پی اس که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته، استفاده از این سیستم در صنعت کشاورزی است. با استفاده از سرویس GPS به راحتی حجم بسیاری بالایی از داده های جغرافیایی و اطلاعات هواشناسی تحلیل خواهند شد. به این صورت کشاورزان می توانند برنامه مدونی را برای کاشت و برداشت محصول برآورد کنند.
با به کار گیری از سرویس موقعیت یاب، به آسانی می توان تمامی ماشین های سنگین کشاورزی را ردیابی کرد و از تمام مراحل طی شده کار مطلع شد. همچنین با استفاده از گجت های دیجیتال مجهز به موقعیت یاب، می توان برای برآورد طول و عرض جغرافیایی زمین کشاورزی کمک گرفت. جدای تمام این امکانات، از جی پی اس برای پیدا کردن بهترین محل آفت کشی و سم پاشی نیز استفاده می شود.
جی پی اس مکان یاب تا چه میزان قابل اعتماد است؟
همانطور که می دانید با توجه به پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی می توان چنین برداشت کرد که سیستم موقعیب یاب های جهانی روز به روز در حال پیشرفت و به روزرسانی هستند. دقت جی پی ها در ابتدا و تا قبل از سال 2000 تنها صد متر بود. این فاصله کوتاه کاربرد چندانی نداشت، چرا که با وجود سدمعبرها و ساختمان های بلندی که در مقابل مسیر موقعیت یاب ها قرار دارد ارسال اطلاعات غیرممکن به نظر می رسید.
امروزه و با توجه به افزایش دقت جی پی اس ها می توان از این سرویس ارائه فاصله بیش از 100 متر را انتظار داشت همچنین به غیر از مسیریابی، جی پی اس ها از امکانات و خدمات کاربردی تری نیز بهره مند شده اند تا بتوانند به نیاز کاربران پاسخ بهتری ارائه دهند.
استفاده از دستگاه GPS به عنوان یکی از ضروری ترین نیازهای مردم به حساب می آید چرا که با نصب و راه اندازی این سیستم به روی گجت های هوشمند به راحتی می توانید در کارهای روزانه خود از آن کمک بگیرید و با صرفه جویی در زمان در کوتاه ترین زمان ممکن نیازهای خود را برطرف کنید.
در انتها اگر در مورد دستگاه جی پی اس هنوز هم نیازمند اطلاعات جامع تری هستید، پیشنهاد می کنم مقاله جی پی اس چیست را مطالعه کنید تا اطلاعات کامل تری در خصوص این سرویس جهانی کسب کنید.
جی پی اس چیست؟
جی پی اس نام دقیق ترین تکنولوژی مکان یابی ساخته شده به دست بشر است که فرایند موقعیت یابی را با 25 ماهواره فضایی و 5 ایستگاه زمینی انجام می دهد.
دقت gps چقدر است؟
امروزه از تکنولوژی جی پی اس مکان یاب در زندگی روزمره نیز استفاده می شود و دقت مکان یابی با استفاده از آنها نیز بسیار بالا و در حد نقطه زنی است.
بهترین کاربرد جی پی اس چیست؟
یکی از بهترین کاربرد جی پی اس ها استفاده از آنها در دستگاه ردیاب است. با استفاده از ردیاب های می توانید امنیت دارایی های خود مانند وسایل نقلیه، حیوانات خانگی و لوازم ارزشمندتان را تامین کنید. حتی می توانید از ردیاب شخصی برای خود یا کودکانتان هم استفاده کنید.
بیشتر توی این مقاله برام تاریخچه و نحوه کار gps خیلی جالب بود
خسته نباشید
چقدر جالب بود محتوایی که ارائه دادید. ببخشید ردیاب ها به اینترنت نیاز دارند؟
سلام وقت بخیر
نه نیازی به اینترنت ندارند و تنها کافیست یک سیمکارت دارای شارژ درون دستگاه ردیاب قرار دهید.
خیلیییییییی مقاله جالبی بود دمتون گرم ولی یه سوال
این ماهواره ها با هم ممکنه برخورد کنن؟
سلام وقت بخیر
سیستم رفت و برگشت هر کدام از ماهواره ها به گونه ای تنظیم شده که به روی هم تداخلی نداشته باشند و موجب اختلال در ارسال اطلاعات نشوند.
سلام توی این مقاله اون قسمت تاریخچهاش خیلی برای من جالب بود. من داشتم برای پسر دبستانی ام دنبال منبع تحقیق در مورد جی پی اس بودم. توی مدرسه گفته بودند که یک درباره تاریخچه ردیابی و نحوه عملکرد ماهواره ها تحقیق کنیم. سرچ که کردم سایت شما رو دیدم و کلی از مقاله هاتون استفاده کردم. خیلی مقاله های جالبی دارید. یک سوال داشتم این قدر این مدت درباره ردیاب خوندم که ترغیب شدم یکی بخرم. ممنون میشم اگر اینجا هم راهنمایی ام کنید.
سلام احمدرضای عزیز
خیلی خوشحالیم که مقالات و محتوای ارائه شده در سایت ایران رهیاب کاربردی بوده و توانسته سوالات شما را پاسخ دهد. در تمامی مقالات و نوشته ها سعی می کنیم جنبه های مختلف و کاربردی فناوری ردیاب و جی پی اس را بررسی کنیم. در خصوص تهیه ردیاب توصیه اول ما مطالعه مقاله خرید ردیاب است که می تواند اطلاعات کامل و زیادی را در اختیار شما بگذارد. در مرحله بعدی می توانید از طریق شماره تلفن های 22410328-021 و 22171062 -021 با همکاران ما تماس بگیرید. همکاران و کارشناسان ما تمامی اطلاعات و راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار می دهند. از گفتگو با شما خوشحال میشویم.
سلام مقاله رو خوندم خیلی جالب بود و لذت بردم
سوالی که من دارم این هستش که جی پی اس یا ردیاب خیلی گرون نمیشه؟
بعد خوندن مقاله ترغیب شدم که ردیاب بگیرم ولی نمیتونم زیاد براش هزینه کنم.
ارزونترین ردیابی که دارین چیه و قیمتش چنده؟
سلام دوست عزیز
بله ردیاب IR59 ارزان ترین ردیاب خودرو هست که میتونین خریداری کنید و روی خودروی خودتون نصب کنید. این ردیاب رو میتونین روی خودروهای مختلف نصب کنید و چون عایق رطوبت و حرارت هست عمر بالایی هم داره.
از طریق لینک میتونین از جزییات، ویژگی و قیمتش اطلاع پیدا کنید.
اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتری دارید با شماره تلفن 22410328-021 و همکاران ما در تیم فروش تماس بگیرید تا شما رو راهنمایی کنند.