ایران رهیاب Blog Archives

glonass چیست؟ آشنایی با یک فناوری کاربردی در ردیابی

همه چیز درباره سیستم موقعیت یابی glonass

سیستم glonass، آشنایی با یک فناوری کاربردی در ردیابی

موقعیت یابی ماهواره ها، ردیابی ناوها و هزاران موقعیت بزرگ و حیاتی دیگر نیاز به برآورد فاصله و زمان دارند. هیچ یک از این فرایندها بدون موقعیت یابی دقیق فراهم نمی شود. اما نمی توان از gps انتظار داشت که در این سطح وسیع نیاز صنعت را رفع کند. همین موضوع باعث شد تا به تدریج سیستم های موقعیت یابی قدرتمندتری طراحی و عرضه شوند. سیستم موقعیت یاب Glonass یکی از مهم ترین این فناوری هاست که در ادامه از کاربردها و ویژگی هایش برایتان خواهیم گفت.

سیستم های موقعیت یاب ماهواره ای؛ دنیای اطلاعات ارزشمند

مفهوم ردیابی در ذهن اغلب افراد به سطح های ساده تری محدود می شود. برای مثال اولین تصویری که از ردیابی داریم، سازمان های پلیسی و ماموریت های تحت فرمان آنان است. گاهی حتی مفاهیم ساده تری مانند GPS ماشین در ذهن ما نقش می بندد. اما بهتر است بدانید که سیستم موقعیت یابی بیشتر از آنکه در این موضوعات اهمیت داشته باشد، در سطح کلان اهمیت دارد.

 سیستم های موقعیت یابی ماهواره ای بعد از شناسایی همین نیازها پا به عرصه فناوری ها گذاشتند. تا جایی که امروز اطلاعات به دست آمده از فناوری هایی مانند گلوناس بر حیاتی ترین سیاست های یک کشور تاثیرگذار است.

Glonass چیست؟

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که گلوناس چیست؟ گلوناس یک کلمه روسی ترکیبی و به معنای سیستم ماهواره ای ناوبری جهانی است که با نام اختصاری gnss هم شناخته می شود. همین نام نشان می دهد که روس ها در قدم اول، به قصد رقابت با سیستم موقعیت یاب جهانی یا gps این فناوری را به وجود آوردند.

با این حال علاوه بر نام آن، عملکرد gnss نیز می تواند بسیار دقیق تر و کارآمدتر از جی پی اس باشد. این سیستم قدرتمند یک سامانه با تکیه بر امواج ماهواره ای است. به این معنی که می تواند اطلاعات دقیقی از طریق ماهواره ها دریافت کند و به گیرنده برساند.

ماهواره های موجود در مدار زمین برای رساندن اطلاعات به gnss

تاریخچه گلوناس، اولین جرقه های سیستم موقعیت یاب هوشمند

Global Navigation Satellite System در حقیقت محصولی از نیروی دفاعی روسیه است و اصلی ترین رقیب gps به حساب می آید. هر دو این فناوری ها در یک زمان یعنی در سال 1978 به وجود آمدند. اما استفاده از گلوناس بر خلاف جی پی اس، تنها برای ارتش روسیه مجاز بود و این روند تا سال 2007 ادامه داشت.

در نهایت با دسترسی پیدا کردن مردم عادی به استفاده از این فناوری، gnss و gps به دو رقیب سرسخت و مشابه تبدیل شدند. این روزها در ماراتن سخت این دو فناوری، جی ان اس اس یک قدم جلوتر از رقیب همسان خودش است. با این حال هنوز هم می توان هردو این فناوری ها را با اندکی اختلاف در یک سطح دانست.

سیستم ناوبری gsnn چگونه کار می کند؟

جی ان اس اس می تواند وضعیت ماهواره ها نسبت به صور فلکی را در فضا تشخیص دهند. وظیفه اصلی این فناوری، جمع آوری اطلاعات ماهواره ای در سراسر جهان و تبدیل آن به نقاطی یکپارچه است. داده های به دست آمده در نهایت توسط این فناوری تحلیل می شود و خروجی کار، اطلاعات دقیقی از موقعیت جغرافیایی و مختصات مورد نیاز است.

تفاوت gps و glonass در چیست؟ کدام فناوری ردیاب دقیق تری است؟

جی پی اس و جی ان اس اس عملکرد و اهداف مشابهی دارند. با این حال در گود رقابت، برتری ها و معایبی نیز وجود دارد. مهم ترین تفاوتی که در حال حاضر این دو فناوری با یکدیگر دارند، تعداد ایستگاه های پوشش دهی در سراسر دنیا است. جی پی اس از حدود 40 ماهواره و گلوناس از کمتر از 30 ماهواره در حال دریافت اطلاعات هستند. با این حال gnss کدهایی دارد که با استفاده از آن ها، اطلاعاتی دقیق تر به گیرنده ها ارائه می دهد.

پیش بینی می شود که با زیاد شدن ماهواره های جی ان اس، این فناوری به رقیب سرسختی برای سیستم موقعیت یاب جهانی تبدیل خواهد شد. یکی دیگر از تفاوت های این دو فناوری، قیمت آن ها است. برای مثال جی پی اس شنود دار که مجهز به سیستم گلوناس باشد، کمی بیشتر از یک شنود دارای جی پی اس است.

موثعیت یابی با glonass

GNSS در چه صنایعی کاربرد دارد؟

سیستم ماهواره ای ناوبری جهانی، در اصل برای رسیدن به اهداف نظامی ساخته شد و به همین دلیل هم تا مدت ها به صورت مخفی و تنها در ارتش روسیه از آن استفاده می شد. مهم ترین هدف طراحی این سیستم، هدایت ناوهای نظامی و کاهش ریسک پرتاب موشک ها در برخورد به هدف بود.

این روزها ماهواره گلوناس با تغییر ماهیت اساسی، به یکی از سیستم های مورد استفاده روزانه مردم تبدیل شده است. استفاده های جغرافیایی، ایجاد تغییر در نقشه ها، هدایت ناوها، وسایل نقلیه سنگین و کمک به نقطه گذاری در صنایعی مانند نفت و پتروشیمی، فعالیت هایی هستند که امروزه از فناوری glonass بهره می گیرند.

کاربرد ردیاب گلوناس در زندگی روزانه

در یک چهارچوب ساده تر، فناوری جی ان اس اس به زندگی عادی مردم نیز وارد شده است؛ تا جایی که می توان در خرید جی پی اس کوچک ارزان نیز از آن بهره برد. اغلب دستگاه های موقعیت یاب و انواع ردیاب این روزها علاوه بر gps به gnss نیز مجهز هستند و به صورت هوشمند از هر دو سیستم اطلاعاتی را دریافت می کنند.

چه تلفن های همراهی از glonass استفاده می کنند؟

بعد از آنکه ماهواره گلوناس از حصار ارتش روسیه درآمد و در دسترس مردم قرار گرفت، بسیاری از گوشی های هوشمند به آن مجهز شدند. اولین گوشی همراه که این فناوری را به لیست امکانات خود اضافه کرد، آیفون11 و پس از آن آیفون x بود. با این حال این روزها بسیاری از موبایل ها به این سیستم موقعیت یابی مجهز هستند و مانند یک gps جیبی در هر لحظه می توانند راهنمای شما باشند.

سامانه موقعیت یابی گلوناس در تلفن همراه

یکی از مهم ترین دغدغه های ما در فروشگاه اینترنتی ایران رهیاب، ارائه به روزترین محصولات ردیابی و دستگاه های مجهز به gps است. با توجه به این موضوع، اغلب ردیاب های طراحی شده به سیستم glonass مجهز هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصولات با شماره 02122410328 تماس بگیرید.

این محتوا برای شما چقدر ارزشمند بود؟
glonass چیست؟ آشنایی با یک فناوری کاربردی در ردیابی
3.8 از 8 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

54 + = 56

پشتیبانی ایران رهیاب
پشتیبانی ایران رهیاب
شیرین کریمی

سلام، شیرین کریمی هستم.
به شما کمک میکنم که متناسب با نیاز و بودجه خود ،محصول مناسب را انتخاب کنید.
از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

22410328