رادار نقطه کور چیست؟ آشنایی با رادار نقطه کور و مزایا و معایب آن
براساس گزارش اداره ملی ایمنی بزرگراهها در ایالات متحده آمریکا، سالانه بیش از 800 هزار تصادف در نقطه کور راننده رخ میدهد. این آمار و ارقام در کشور ما نیز باتوجهبه ایمنی ضعیفتر خودروهای ایرانی کم نیست. برای جلوگیری از این نوع تصادفات، اولین بار در سال 2007 قابلیتی به نام رادار نقطه کور معرفی شد که با بهرهمندی از سنسورها و تکنولوژیهای پیشرفته، محیط اطراف خودرو را مشاهده میکند و در صورت وجود خطر در نقطه کور به راننده هشدار میدهد. در این مقاله به این موضوع میپردازیم که رادار نقطه کور چیست و چه مزایا و معایبی دارد. اگر شما هم نمیدانید که هزینه کردن بابت قیمت رادار نقطه کور ارزشش را دارد یا نه، مطالعه مطلب کاربردی پیش رویتان را از دست ندهید.
رادار نقطه کور چشم سوم شما هنگام رانندگی است!
در بسیاری از موارد برای یک رانندگی ایمن، مراقبت از خودرو و سرنشینان صرفا دو چشم کافی نیست! به همین دلیل در مواقعی که از ماشین دور هستید، ردیاب خودرو بهعنوان چشم سوم شما بهصورت شبانهروزی مراقب این دارایی ارزشمندتان است. به همین ترتیب رادار نقطه کور هم هنگام رانندگی به کارتان میآید. در واقع این رادار با هدف شناسایی و هشدار به رانندگان درباره وجود وسایل نقلیه یا اشیاء در نقاط کور آنها (جاهایی که از طریق آینههای جانبی قابلمشاهده نیستند) طراحی شده است.
سیستمهای راداری نظارت بر نقاط کور از امواج الکترومغناطیسی برای تشخیص اشیاء در نقاط کور خودرو استفاده میکنند. بخشهای مختلف این سیستمها و نحوه عملکرد هر کدام عبارتاند از:
- سنسورهای رادار: این حسگرها که معمولا روی سپر عقب یا آینه بغلها نصب میشوند، امواج رادیویی را منتشر میکنند که از اجسام مجاور منعکس شده و به سنسور باز میگردند. سپس این سیستم امواج منعکسشده را تجزیه و تحلیل میکند تا حضور، فاصله و سرعت اجسام را تعیین کند.
- پردازش دادهها: سیستم رادار سیگنالهای دریافتی را پردازش میکند تا مکان و حرکت اشیا را در منطقه تشخیص شناسایی کند. این اطلاعات برای تعیین اینکه آیا هشدار باید صادر شود یا نه، استفاده میشود.
- هشدار به راننده: هنگامی که یک شی در نقطه کور شناسایی میشود، سیستم از طریق هشدارهای دیداری، شنیداری یا لمسی به راننده هشدار میدهد. هشدارهای بصری معمولا روی آینههای جانبی یا داشبورد نمایش داده میشوند و گاهی اوقات راننده صدای بوقی را بهعنوان هشدار صوتی میشنود. هشدارهای لمسی مانند لرزش در فرمان یا صندلی نیز در برخی از سیستمهای پیشرفته استفاده میشود.
مزایای رادار نقطه کور چیست؟ از افزایش ایمنی تا راحتی بیشتر موقع رانندگی
چه قصد خرید رادار نقطه کور را داشته باشید و چه بخواهید یک دزدگیر جی پی اس بخرید، باید قبل از هر چیز با مزایا و معایب این سیستمها آشنا شوید. در ادامه به برخی از مزایای کلیدی رادارها و سیستمهای نقطه کور میپردازیم:
رادار نقطه کور احتمال تصادفات ناشی از تغییر لاین را کاهش میدهد
مزیت اصلی رادار نقطه کور این است که ایمنی افراد را با کاهش خطر برخورد به وسایل نقلیه یا موانعی که در نقاط کور راننده هستند، افزایش میدهد. این مورد به ویژه هنگام تغییر لاین در بزرگراهها و جادههای شلوغ به کار میآید. در پژوهشی در مجله Traffic Injury Prevention، نشان داده شده است که نرخ تصادفات در نتیجه تغییر لاین با وسایل نقلیه دارای این سیستم 14 درصد نسبت به خودروهای بدون آن کمتر است.
علاوهبراین، طبق گزارش موسسه بیمه برای ایمنی بزرگراهها، وجود این سیستم در خودروها منجربه کاهش 23 درصدی تصادفات تغییر لاین، کاهش 7 درصدی نرخ خسارت برای سایر وسایل نقلیه و همچنین کاهش 9 درصدی نرخ صدمات وارده به افراد در وسایل نقلیه دیگر شده است.
با رادار نقطه کور رانندگان اعتمادبهنفس بیشتری دارند
بسیاری از سیستمهای ضدسرقت و افزایش ایمنی مانند ایموبلایزر، جی پی اس و همچنین رادار نقطه کور با هدف آرامش خاطر بیشتر رانندگان طراحی و تولید شدهاند. رادار نقطه کور باعث میشود که رانندگان هنگام تغییر مسیر به ویژه در ترافیکهای سنگین یا هنگام رانندگی در محیطهای ناآشنا اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند. در واقع رانندگان میتوانند به این سیستمها اعتماد کنند تا درباره خطرات احتمالی آنها را آگاه کنند و به این ترتیب تصمیمات ایمنتری در جاده بگیرند.
معایب رادار نقطه کور چیست؟ مراقب باشید این سیستم کار دستتان ندهد!
با وجود مزایای بالقوه، رادارهای نقطه کور خالی از عیب و ایراد نیستند و معایبی دارند که رانندگان باید از آنها آگاه باشند. درک این محدودیتها برای تصمیمگیری آگاهانه درباره استفاده از این فناوری بسیار مهم است. در ادامه میخوانید که نقاط ضعف این رادار ماشین چیست:
1. گاهی اوقات رانندگان با وجود رادار نقطه کور اعتمادبهنفس کاذب دارند
یکی از نگرانیهای مهم در مورد رادار نظارت بر نقطه کور این است که رانندگان بیش از حد به فناوری متکی میشوند. این اتکای بیشازحد ممکن است منجربه کاهش توجه راننده به جاده شود؛ زیرا ممکن است رانندگان تصور کنند سیستم همیشه خطرات را شناسایی میکند و به موقع به آنها هشدار میدهد. این مورد درباره سیستمهای ضدلغزش یا esp هم صدق میکند. برای آشنایی بیشتر با فناوری ایاسپی حتما مقاله esp چیست را مطالعه کنید.
2. احتمال هشدارهای کاذب یا تاخیر در هشدار رادار نقطه کور وجود دارد
سیستمهای راداری نظارت بر نقطه کور خطاناپذیر نیستند و گاهی اوقات ممکن است هشدارهای نادرست ارائه دهند. بهعنوان مثال حسگرها ممکن است اشیاء ثابت، مانند نردههای محافظ یا اتومبیلهای پارک شده را بهعنوان عامل خطری شناسایی کرده و هشدارهای غیرضروری صادر کنند. این هشدارهای کاذب آزاردهنده بوده و ممکن است رانندگان را به بیتوجهی به هشدارهای بهجا سوق دهد.
همچنین یک مطالعه اخیر که توسط انجمن خودرو آمریکا (AAA) در ارتباط با مرکز تحقیقات خودرو در کالیفرنیای جنوبی انجام شد، نشان داد که سیستمهای مانیتورینگ نقاط کور برای شناسایی وسایل نقلیه سریع با مشکل مواجه هستند. هشدارها اغلب خیلی دیرتر از آن صادر میشود که راننده بتواند اقدامی انجام دهد. علاوهبراین سیستمهای نظارت بر نقاط کور در تشخیص موتورسیکلتها مشکل داشتند. این مطالعه نشان داد که موتورسیکلتها 26 درصد دیرتر از وسایل نقلیه مسافربری توسط رادارهای نقطه کور شناسایی میشوند.
رادارهای نقطه کور؛ فناوری ارزشمند تشخیص اشخاص یا اشیا در نقاط غیرقابل دید
در این مقاله توضیح دادیم رادار نقطه کور چیست و چه مزایا و معایبی دارد. رادار نظارت بر نقاط کور فناوری ارزشمندی است که ایمنی خودرو و آگاهی راننده را بهطورقابلتوجهی افزایش میدهد. با استفاده از حسگرهای رادار برای تشخیص وسایل نقلیه یا اشیاء در نقاط کور، این سیستمها به جلوگیری از برخورد و افزایش اعتمادبهنفس راننده کمک میکنند. با این حال شناخت محدودیتها از جمله احتمال هشدارهای نادرست، محدوده تشخیص محدود و خطر اتکای بیشازحد به فناوری ضروری است. چنانچه شما نیز هر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما و سایر همراهان عزیز و گرامی به اشتراک بگذارید.