ایران رهیاب Blog Archives

6 علت لرزش خودرو هنگام شتاب گیری

علت لرزش خودرو هنگام شتاب گیری

حتما برای شما هم پیش آمده است که هنگام شتاب گیری ماشین بلرزد. در این مواقع احتمالا به دنبال علت می‌گردید، شاید بابت هزینه‌ای که باید برای تعمیر خودرو بپردازید نگران شوید یا حتی به نحوه رانندگی ایمن‌ خود شک کنید. خبر خوب اینکه اگر وسیله نقلیه فقط هنگام شتاب گیری می‌لرزد، چندان جای نگرانی نیست. با این حال لرزش ماشین دلایل مختلفی دارد و تنها با شناسایی این علل، می‌توانید مشکل را رفع کنید. در این مقاله به 6 علت لرزش خودرو هنگام شتاب گیری می‌پردازیم. مطالعه این مقاله کاربردی را از دست ندهید.

نامتعادل بودن لاستیک‌ها؛ اولین علت لرزش خودرو هنگام شتاب گیری

اگر بعد از تعویض لاستیک ماشین یا پس از برخورد به جایی متوجه لرزش شدید، احتمالا چرخ‌های ماشین بالانس نیستند و باید تنظیم باد انجام دهید. فرایند تنظیم باد مانند نصب gps خودرو کار پیچیده‌ای نیست و اکثر تعمیرگاه‌ها با دریافت هزینه ناچیزی باد لاستیک‌ها را تنظیم می‌کنند. در صورتی که هنگام شتاب گیری فرمان می‌لرزد، احتمالا مشکل از عدم تعادل چرخ‌های جلو باشد و در صورت لرزش صندلی، لاستیک‌های عقب باید تنظیم باد شوند. به یاد داشته باشید که اگر لاستیک‌های خودرو تعادل نداشته باشند، این احساس لرزش معمولا با افزایش سرعت وسیله نقلیه بیشتر احساس می‌شود.

نامتعادل بودن لاستیک‌ها؛ اولین علت لرزش خودرو هنگام شتاب گیری

خرابی سنسور اکسیژن؛ علت دوم لرزش خودرو هنگام شتاب گیری

سنسور اکسیژن در اگزوز خودرو قرار دارد. برخی مدل‌ها دو سنسور، یک مبدل پیش کاتالیزوری و یک مبدل پس کاتالیزوری دارند. این حسگرها میزان سوخت منتقل شده به موتور را در هر لحظه مشخص کرده و با توجه به میزان گاز خروجی تعیین می‌کنند که موتور عملکرد درستی دارد یا خیر.

در صورت وجود نقص در یکی از سنسورهای اکسیژن، ممکن است موتور سوخت بیش از حد از دست بدهد و در نتیجه هنگام حرکت و به ویژه شتاب گیری خودرو بلرزد. این عیب معمولا با یک ابزار تشخیصی به نام OBD2 شناسایی می‌شود. این ابزار اطلاعات لحظه‌ای را هنگام کار سنسورها بررسی می‌کند و خرابی‌های احتمالی را با کدهای خطا نشان می‌دهد. این دستگاه به دلیل رایج بودن مشکل مذکور، در اکثر تعمیرگاه‌ها وجود دارد و مانند پرفروش ترین ردیاب خودرو نیازی نیست که به دنبال فروشگاه خاصی باشید.

خرابی سنسور اکسیژن؛ علت دوم لرزش خودرو هنگام شتاب گیری

فرسودگی پلوس؛ علت سوم لرزش خودرو هنگام شتاب گیری

اتصالات CV یا پلوس‌ها نوعی اتصالات چهار شاخ هستند که ارتعاشات ناشی از انتقال قدرت تحت زاویه‌ای را برطرف می‌کنند. به زبان ساده‌تر، این اتصالات روی میل‌های محرک جلو نصب می‌شوند و به چرخ‌ها اجازه می‌دهند که در حین حرکت بچرخند. گاهی اوقات در اثر فرسودگی این قطعات مهم خودرو، آب وارد آن می‌شود و گریس داخل اتصالات نشت می‌کند. نشتی گریس منجر به سایش بیش از حد اتصالات CV شده و باعث لرزش خودرو هنگام شتاب‌ گیری می‌شود.

یک راه خوب برای تشخیص این نقص این است که ارتعاش خودرو را هنگام پیچیدن بررسی کنید. در چنین مواقعی اگر لرزش خودرو بیشتر شد، احتمالا باید اتصالات CV را تعویض کنید. تعویض این قطعه ممکن است کمی هزینه‌بر باشد اما چنین مبالغی مانند پرداخت قیمت دستگاه جی پی اس مخفی از هزینه‌های بیشتر در آینده جلوگیری می‌کند.

فرسودگی پلوس؛ علت سوم لرزش خودرو هنگام شتاب گیری

خرابی سنسور MAF؛ دیگر دلیل لرزش خودرو موقع شتاب گیری

سنسور MAF (جریان هوای انبوه) روی لوله ورودی خودرو قرار دارد و برای تنظیم مخلوط سوخت و هوا در موتور بسته به مقدار و فشار هوایی که به داخل موتور کشیده می‌شود، روی خودروها تعبیه می‌شود. اگر این سنسور درست کار نکند، ممکن است منجر به سوختن نادرست موتور و ایجاد احساس لرزش هنگام شتاب گیری شود. برای تشخیص این عیب، معمولا به تجهیزات تشخیصی تخصصی برای خواندن کدهای خطا و اندازه‌گیری داده‌های زنده‌ای که سنسور می‌خواند، نیاز دارید.

فرسودگی پایه گیربکس و دسته موتور؛ از علل لرزش ماشین در شتاب گیری

فرسودگی پایه گیربکس و دسته موتور معمولا زمانی که ابتدا شتاب می‌گیرید و مسیر حرکت را به سمت عقب یا جلو تغییر می‌دهید، بیشتر قابل توجه است. در این مواقع همراه با لرزش شدید در خودرو، صدای تق تق واضحی نیز شنیده می‌شود.

پایه گیربکس و دسته موتور در اغلب خودروها کاملا در دسترس هستند. بنابراین بررسی ساییدگی احتمالی یا حرکت بیش از حد این قطعات کار سختی نیست و در نکات خرید موتور دست دوم توصیه می‌شود سلامت چنین قسمت‌های در دسترسی را خوب بررسی کنید. اگر هیچ نشانه‌ای از ساییدگی مشاهده نکردید، سعی کنید پایه را با یک میله باز کن حرکت دهید و هرگونه حرکت آزادانه را بررسی کنید. این قطعات در صورت فرسودگی باید تعویض گردند.

فرسودگی پایه گیربکس و دسته موتور؛ از علل لرزش ماشین در شتاب گیری

احتراق ناقص در پیشرانه؛ آخرین علت لرزش خودرو هنگام شتاب گیری

آخرین دلیلی که باعث لرزش ماشین هنگام شتاب گیری می‌شود، احتمال سوخت ناقص در پیشرانه است. وظیفه انژکتور این است که مخلوط هوا و سوخت را برای ارسال به موتور تنظیم می‌کند تا احتراق صورت گیرد. به مرور زمان باید سوزن‌ها و شمع‌های به کار رفته در این سیستم را بررسی و از سلامت آن اطمینان حاصل کرد. برای تشخیص این مشکل به ابزارهای تخصصی مانند کیت آزمایش نشت انژکتور و تجهیزات تشخیص الکتریکی نیاز است.

دلیل خراب شدن انژکتورها هم به کیفیت پایین بنزین‌ برمی‌گردد. در صورتی که مدام خودرو را با بنزین بی‌کیفیتی پر کنید، به مرور زمان قطعات انژکتور کثیف می‌شوند و آسیب می‌بینند. برای جلوگیری از بروز چنین آسیب‌دیدگی هزینه‌بری، توصیه می‌شود بعد از هر 20 هزار کیلومتر سوزن‌های انژکتور را بشویید و سلامت شمع‌های خودرو را در هر 30 هزار کیلومتر بررسی کنید. همچنین هنگام خرید ماشین دست دوم، بررسی کارکرد درست انژکتور را به اندازه نوبت دهی تعویض پلاک جدی بگیرید.

فرسودگی پایه گیربکس و دسته موتور؛ از علل لرزش ماشین در شتاب گیری

آنچه درباره لرزش خودرو هنگام شتاب گیری آموختیم

در این مقاله دلایل احتمالی لرزش خودرو هنگام شتاب گیری را توضیح دادیم و راهنمایی‌تان کردیم چگونه مشکل را تشخیص دهید و آن را برطرف کنید. خوشبختانه رفع لرزش ماشین در گروی تعمیرات ساده و آسانی است که هزینه زیادی نخواهد داشت. با این وجود توصیه می‌کنیم در اسرع وقت به یک تعمیرگاه مراجعه کنید؛ چرا که به تعویق انداختن تعمیر، می‌تواند آسیب بیشتر و در نتیجه هزینه بالاتری را به دنبال داشته باشد. در پایان اگر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات پاسخگوی شما همراهان عزیز و همیشگی ایران رهیاب خواهیم بود.

این محتوا برای شما چقدر ارزشمند بود؟
6 علت لرزش خودرو هنگام شتاب گیری
3.9 از 17 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

− 1 = 1

پشتیبانی ایران رهیاب
پشتیبانی ایران رهیاب
شیرین کریمی

سلام، شیرین کریمی هستم.
به شما کمک میکنم که متناسب با نیاز و بودجه خود ،محصول مناسب را انتخاب کنید.
از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

22410328