ایران رهیاب Blog Archives

علائم خرابی پلوس چیست؟

آشنایی با علائم خرابی پلوس

قسمت جلویی خودروها مشتی از خروار شگفتی‌های دنیای مهندسی است. چند سیستم پیچیده با هم و در مجاورت یکدیگر کار می‌کنند تا ماشین حرکت کند. در واقع در تاریخ طراحی و ساخت ماشین، یکی از قابل توجه‌ترین دستاوردها انتقال انرژی از موتور و انتقال به چرخ‌هاست. پلوس وظیفه این انتقال انرژی را برعهده دارد. این قطعه مکانیکی متصل به چرخ خودرو، نیروی تولید شده توسط موتور را می‌گیرد و آن را به نیروی حرکتی خودرو تبدیل می‌کند. پس واضحا خودرو بدون پلوس نمی‌تواند حرکت کند و خرابی آن را باید جدی بگیرید. در این مقاله علائم خرابی پلوس را می‌خوانید. از شما دعوت می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.

 

لرزش ماشین در حین رانندگی؛ از علائم خرابی مشعلی پلوس

از آنجایی که پلوس یا اتصالات CV دقیقا در کنار چرخ‌های خودرو قرار دارد، هرگونه نقص یا آسیب به آن‌ها مستقیما بر رانندگی تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل بررسی سلامت این قطعه را باید به اندازه خرید جی پی اس خودرو در اولویت قرار دهید. اگر وسیله نقلیه شما بیش از حد معمول می‌لرزد یا جهش‌های غیرمعمولی را در زمان رانندگی حس کردید، این لرزش می‌تواند یکی از علائم خرابی پلوس باشد. البته مشکلات دیگری هم وجود دارند که باعث ارتعاشات اضافی ماشین می‌شوند؛ بنابراین اگر لرزیدن ماشین را تجربه کردید، علاوه‌بر پلوس، سلامت قطعات مهم و دخیل در این نقص را بررسی کنید.

لرزش ماشین در حین رانندگی؛ از علائم خرابی مشعلی پلوس

صدای کلیک هنگام دور زدن؛ از علائم خرابی بلبرینگ پلوس

یکی از وظایف پلوس این است که به چرخ‌ها قدرت داده و در عین حال اجازه می‌دهد تا بچرخند. روکش پلاستیکی روی پلوس از مفصلی که به چرخ اجازه چرخش می‌دهد، محافظت می‌کند. اگر این روکش پلاستیکی آسیب دیده باشد،  بر دور زدن ماشین می‌تواند تاثیر منفی بگذارد. اگر در حین دور زدن (چه فقط در یک جهت یا در همه جهات) ناگهان صدای کلیک بلندی شنیدید، این نشانه خوبی از خرابی پلوس است. با این حال، باز هم، دلایل احتمالی دیگری برای صدای کلیک وجود دارد، بنابراین بهتر است عجله نکنید و در عوض اجازه دهید یک متخصص مانند یک ردیاب کوچک و قوی علت مشکل را تشخیص دهد.

صدای کلیک هنگام دور زدن؛ از علائم خرابی بلبرینگ پلوس

شنیدن صدای تق تق؛ از علائم خرابی سر پلوس

اگر می‌خواهید از عمر مفید خودرو نهایت استفاده را ببرید، باید مانند یک جی پی اس برای تعقیب مشکلات و نقایص احتمالی ماشین عمل کنید و حتی به کوچک‌ترین صداهای غیرمعمول مانند تق تق یا تالاپ تولوپ حساس باشید. مشابه با نکته قبل، اگر در حین رانندگی ناگهان صدای تق تق شنیدید، ممکن است منشا این صدا خرابی پلوس باشد. با این وجود همیشه هم علت صداهای غیرعادی خودرو نقص در پلوس نیست و باید هر چه سریع‌تر علت را پیدا و آن را رفع کنید.

در صورتی که این صداها هنگام جابه‌جایی دنده بیشتر به گوش شما می‌رسد یا خودرو برای نیرو گرفتن و حرکت کردن تقلا می‌کند، ممکن است مفصل پلوس آسیب دیده باشد. در واقع براساس آنچه در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، در صورت آسیب مفصل پلوس، نیروی گرفته شده از موتور به خوبی به چرخ‌ها منتقل نمی‌شود.

شنیدن صدای تق تق؛ از علائم خرابی سر پلوس

روغنی شدن داخل لاستیک‌های ماشین؛ نشانه خرابی پلوس

چهارمین علامتی که می‌توانید خرابی پلوس را براساس آن تشخیص دهید، روغنی یا چرب شدن داخل یا لبه‌های لاستیک‌های ماشین شماست. روکش پلاستیکی دور پلوس روغن کاری شده است تا اصطکاک نداشته و عملکرد مناسبی داشته باشد. اگر آسیبی به روکش پلاستیکی وارد شود، روغن روان‌کننده روی چرخ‌ها نشت می‌کند و در این مواقع نیاز است که هر چه سریع‌تر روکش پلاستیکی روی پلوس را تعویض کنید.

این علامت به اندازه صدای کلیک یا صدای تق تق واضح نیست، اما راه آسانی است برای اینکه مطمئن شوید خودرو به سرویس نیاز دارد. بنابراین قبل از قطعی کردن خرید خودروی دست دوم، داخل تایرها را هم چک کنید و این موضوع را به اندازه گرفتن نوبت تعویض پلاک جدی بگیرید.

روغنی شدن داخل لاستیک‌های ماشین؛ نشانه خرابی پلوس

عدم حرکت خودرو؛ آخرین علت خرابی پلوس ماشین

همان طور که در ابتدای این مقاله توضیح دادیم، در صورتی که پلوس خراب شود، ماشین حرکت نخواهد کرد. گاهی اوقات خودرو به خوبی استارت می‌خورد، وارد دنده می‌شود، صدای موتور کاملا عادی است و هیچ گونه اخطاری در چراغ‌های داشبورد نمی‌بینید؛ اما با این حال همچنان خودرو حرکت نمی‌کند. در چنین شرایطی باید احتمال شکستگی مفصل پلوس را مدنظر قرار دهید.

در واقع اگر هر چقدر پدال گاز را فشار می‌دهید اما فقط دور موتور زیاد می‌شود و ماشین حرکتی نمی‌کند، احتمالا وقت آن رسیده است که سلامت پلوس را بررسی کنید. البته این مورد را نباید با علائم تمام شدن دیسک و صفحه اشتباه بگیرید. در صورت آسیب دیدن دیسک و صفحه، با وجود بالا رفتن دور موتور، ماشین حرکت می‌کند اما سرعت خودرو با دور موتور یکی نیست.

عدم حرکت خودرو؛ آخرین علت خرابی پلوس ماشین

آنچه درباره علائم خرابی پلوس آموختیم

در این مقاله 5 مورد از رایج‌ترین علائم خرابی پلوس را توضیح دادیم و گفتیم اگر به سلامت پلوس ماشین شک دارید، باید چه موارد و علائم خاصی را بررسی کنید. در صورت مشاهده هر کدام از علائم فوق، از کنار این مشکل به سادگی رد نشوید و حتما در اولین فرصت به تعمیرگاه مراجعه کنید تا از آسیب‌های بعدی و بیشتر به خودرو جلوگیری شود.

در پایان از شما تقاضا داریم چنانچه هر گونه سوال یا تجربه‌ای درباره قطعه پلوس، علائم خرابی و راهکارهای رفع آن دارید، در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ایران رهیاب در اولین فرصت، پاسخگوی شما همراهان عزیز و همیشگی ایران رهیاب خواهند بود.

این محتوا برای شما چقدر ارزشمند بود؟
علائم خرابی پلوس چیست؟
4.8 از 4 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 1 =

پشتیبانی ایران رهیاب
پشتیبانی ایران رهیاب
شیرین کریمی

سلام، شیرین کریمی هستم.
به شما کمک میکنم که متناسب با نیاز و بودجه خود ،محصول مناسب را انتخاب کنید.
از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

22410328