چرا ماشین ریپ میزند و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بلافاصله بعد از روشن کردن خودرو، ماشین چند بار تکان بخورد و اصطلاحا ریپ بزند. علت ریپ زدن ماشین چیست و مهمتر از آن چگونه میتوان از ریپ ماشین جلوگیری کرد؟ در این مقاله، 11 دلیل ریپ زدن ماشین در حالتهای مختلف را بررسی میکنیم و توضیح میدهیم هر مشکل را چگونه برطرف کنید. خواندن این مطلب کاربردی حدودا 10 دقیقه از شما زمان میبرد و اطلاعات مفیدی را به شما میدهد. از شما دعوت میکنیم مطالعه این متن را از دست ندهید.
فیلتر هوای کثیف؛ علت ریپ زدن خودرو هنگام شتاب گیری
قبل از مراجعه به تعمیرگاه بهتر است خودتان مانند یک جی پی اس علت را ردیابی کنید. اگر خودرو هنگام شتاب گیری ریپ میزند، ممکن است فیلتر هوا کثیف شده باشد. در واقع سوخت و هوا عوامل اصلی احتراق در موتور هستند؛ بنابراین اگر مشکلی در مسیر هر کدام از این دو عامل باشد، موتور به درستی کار نمیکند. آلوده بودن فیلتر هوا علت ریپ خودرو هنگام شتاب گیری میشود.
فرسوده یا کثیف شدن شمعها؛ علت ریپ زدن ماشین اول صبح
در صورتی که شمعهای ماشین فرسوده شوند، باید در اسرع وقت آنها را تعویض کنید. شمعهای فرسوده میتوانند باعث ایجاد مشکلاتی در توقف ماشین شوند، به خصوص زمانی که خودرو را روشن میکنید؛ زیرا موتور سرد است. اگر شمعها در مراحل اولیه فرسودگی هستند، میتوانید خودتان این قطعات را تمیز یا تعویض کنید. در غیر این صورت حتما باید به مکانیکی مراجعه کنید.
مشکلات دریچه گاز؛ دلیل ریپ زدن ماشین حین حرکت
مشکلات دریچه گاز میتواند باعث ریپ زدن خودرو شود. سنسور دریچه گاز ضعیف یا کثیف در هنگام حرکت و به خصوص در حین شتابگیری مشکل ایجاد میکند. اگر این دریچه به درستی بسته نشود، هوا بدون اینکه به طور مناسبی توسط سنسور MAF فیلتر شود، از آن خارج میشود و بنابراین خودرو ریپ میزند. خرید سنسور دریچه گاز نو مانند پرداخت بابت قیمت ردیاب خودرو چندان هزینهبر نیست؛ اما کارکرد صحیح آن برای حفظ سلامت ماشین الزامی است.
کثیفی یا خرابی انژکتورهای سوخت؛ علت ریپ زدن ماشین در سربالایی
انژکتورهای سوخت خودرو باید هر چند وقت یک بار توسط مکانیک مجربی تمیز شوند. تمیز کردن یا تعویض انژکتورهای سوخت میتواند مشکلات خودرو را هنگام شتابگیری برطرف کند. بنابراین اگر هنگام شتاب گرفتن یا بالا رفتن از سربالایی خودرو ریپ میزند، ممکن است وقت آن رسیده باشد که انژکتورهای سوخت خود را تعویض کنید. علاوهبراین، علت ریپ زدن ماشین در دنده 2 نیز میتواند عدم ارسال بنزین توسط سوزن انژکتور یکی از سیلندرها باشد. ضمن اینکه علت ریپ زدن ماشین در حالت گاز cng هم به خرابی انژکتورهای گاز برمیگردد.
سنسور جریان هوای کثیف؛ علت ریپ زدن ماشین در حالت گاز و شتاب گیری
سنسور جریان هوای کثیف و فرسوده نیز میتواند باعث ریپ زدن خودرو هنگام شتاب گیری شود. این سنسور میزان هوای ورودی به موتور را در حال حرکت و هنگام شتاب گیری اندازهگیری میکند؛ بنابراین در صورت خرابی یا کثیف شدن این سنسور، خودرو شتاب میگیرد. این سنسورها معمولا به دلیل سایش و پارگی آسیب نمیبینند، بلکه فرسودگیشان ناشی از کیفیت سوختی است که به خودرو وارد میشود. سوختهای باکیفیت از تجمع رسوبات درون حسگر MAF جلوگیری و از خراب شدن آن محافظت میکنند.
خرابی دریچه کنترل هوای دور آرام؛ علت ریپ زدن و خاموش شدن ماشین
مورد احتمالی دیگری که باید مانند یک ردیاب ماهواره ای سلامت آن را بررسی کنید، دریچه کنترل هوای دور آرام است. این دریچه میزان هوای واردشده به موتور را در حین دور کار تنظیم میکند و خرابی آن باعث میشود خودروی شما روشن نشود یا در دورهای آرام خاموش شود. اگر با این مشکل مواجه شدید، ممکن است چراغ چک موتور خودرو نیز روشن شود.
خرابی کویل احتراق؛ علت ریپ زدن ماشین پراید در حال حرکت
خرابی کویل یا سیم پیچ احتراق میتواند باعث تردید و تعلل خودرو یا ریپ زدن آن هنگام شتاب گیری شود. اگر یک یا چند سیم پیچ از کار بیفتد، باعث میشود شمعها جرقه کافی برای شتاب گیری را نداشته باشند و موتور ریپ بزند. تعویض این قطعه کاری است که باید به مکانیک سپرده شود؛ زیرا بدون برداشتن قطعات دیگر کار آسانی نیست.
خرابی تسمه تایم؛ علت ریپ زدن ماشین در حالت درجا
یکی از قطعات مهم خودرو، خرابی تسمه تایم است. درصورتیکه تسمه تایم خراب شود، ماشین در حالت درجا ریپ میزند. در این شرایط باید ابتدا سلامت این قطعه را بررسی و در صورت خرابی، آن را تعویض یا تعمیر کنید. بررسی کارکرد صحیح تسمه تایم قبل از خرید خودرو دست دوم به اندازه گرفتن نوبت تعویض پلاک اهمیت دارد.
خرابی مبدل کاتالیزوری؛ دیگر علت ریپ زدن ماشین
تعویض مبدل کاتالیزوری معیوب میتواند مشکلات تعلل خودرو در شتاب گیری را حل کند. این قطعه خیلی راحت با رسوبات موتور مسدود میشود و در صورت گرفتگی، از احتراق درست سوخت جلوگیری میکند. اگر ماشین شما هنگام شتاب گیری ریپ میزند، شاید وقت آن رسیده که مبدل کاتالیزوری را تعویض کنید.
عدم کارکرد صحیح سنسور اکسیژن؛ علت ریپ زدن و خاموش شدن خودرو
یکی دیگر از دلایل ریپ زدن خودرو و توقف ناگهانی هنگام حرکت، خرابی سنسورهای اکسیژن است که در این صورت باید سریعا تعویض شوند. تعویض سنسور اکسیژن حتما باید توسط متخصصان این کار انجام شود و البته چندان کار هزینهبری نیست.
نشتی خلا؛ آخرین علت ریپ زدن خودرو
اگر در سیستم ورودی موتور نشتی وجود داشته باشد، بر عملکرد موتور تاثیر منفی خواهد گذاشت. به همین ترتیب، نشتی اگزوز نیز میتواند باعث ریپ زدن خودرو شود. به طور کلی هیچ کدام از قطعات خودرو نباید نشتی داشته باشند. برای مثال مهمترین علت جا نرفتن دنده نشتی مایع هیدرولیک است.
11 علت ریپ زدن ماشین در سایت ایران رهیاب
در این مقاله، 11 علت ریپ زدن ماشین را بررسی کردیم و به شما گفتیم در صورت بروز هرکدام از این مشکلات باید چکار کرد. گاهی ممکن است بلافاصله بعد از روشن کردن خودرو، ماشین چند بار تکان بخورد که اصطلاحا به این تکان خوردن ریپ زدن میگویند. عدم کارکرد صحیح سنسور اکسیژن، نشتی خلا، خرابی مبدل کاتالیزوری و خرابی تسمه تایم ارجمله دلایل ریپ زدن ماشین هستند. همچنین خرابی کویل احتراق، خرابی دریچه کنترل هوای دور آرام و کثیفی یا خرابی انژکتورهای سوخت از دیگر علتهای ریپ زدن در ماشینهای مختلف به شمار میآیند.
در پایان از شما دعوت میکنیم اگر سوالی دراینباره دارید، در بخش نظرات آن را با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی ایران رهیاب به اشتراک بگذارید.