5 علت خاموش شدن ماشین بعد از استارت زدن که نمیدانستید
فرض کنید در موقعیتی اورژانسی قرار دارید که یک دقیقه تاخیر میتواند ضررهای جبران ناپذیری به بار بیاورد. سوار ماشینتان میشوید و مثل همیشه انتظار دارید که بعد از استارت زدن خودرو به راه بیفتد. اما بلافاصله بعد ماشین خاموش میشود و هر چقدر استارت میزنید، خبری از حرکت خودرو نیست. در این مواقع چه باید کرد؟ به عبارتی علت خاموش شدن ماشین بعد از استارت زدن چیست و چگونه میتوانید این مشکل را برطرف کنید؟ برای پاسخ به این سوالات مهم، از شما دعوت میکنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
1. نقص در دریچه کنترل هوای دور آرام؛ علت خاموش شدن ماشین در حالت درجا
هنگامی که خودرو درجا کار میکند، وظیفه تنظیم مخلوط سوخت و هوا را شیر کنترل هوای دور آرام (IAC) برعهده دارد. این شیر به بدنه دریچه گاز، یعنی بخشی از سیستم ورودی هوا که جریان هوا را به موتور کنترل میکند، متصل است. علاوه بر این، IAC تغییرات بار موتور را در شرایطی که مثلا چراغهای جلو یا رادیو روشن است اما ماشین حرکت نمیکند، تحت کنترل و مدیریت دارد. اگر سوپاپ کنترل هوای دور آرام از کار بیفتد، ممکن است در حالت درجا ماشین بهطورکامل متوقف و خاموش شود.
برای رفع این مشکل باید مانند جی پی اس خودرو به دنبال دریچه کنترل هوای دور آرام بگردید و این قطعه را تمیز کنید. اگر این کار کمکی نکرد، به احتمال زیاد مشکل الکتریکی داخل شیر وجود دارد که مانع از عملکرد صحیح این قطعه میشود. در چنین مواردی، بهتر است به یک تعمیرگاه مراجعه کنید. مکانیکها در این شرایط معمولی سیمکشی را تعویض یا تعمیر میکنند.
2. نشت شدید خلاء؛ علت خاموش شدن ماشین در دست انداز
در صورتی که سوراخی در سیستم ورودی هوای خودرو در پشت سنسور جریان هوای جرمی یا سنسور MAF وجود داشته باشد، نشتی خلاء اتفاق میافتد. این نشتی باعث میشود هوای اندازه گیری نشده (هوایی که از طریق جریان هوای انبوه جریان نمییابد) به موتور وارد شود، نسبت سوخت به هوای متعادل به هم بخورد و در نتیجه موتور ضعیف کار کند. البته خودرو با یک نشتی جزئی میتواند کار کند، اما اگر شدید باشد، نسبت سوخت به هوا خیلی کم میشود و موتور از کار میافتد.
برای رفع این مشکل مانند یک ردیاب پلیسی بدون نیاز به نصب عمل کنید. به این منظور کاپوت خودرو را باز کرده و با دسترسی به محفظه موتور، منشا پارگی را بررسی کنید. با این حال، نشتیها همیشه آشکار نیستند و برای تشخیص آن در برخی موارد به به مکانیک نیاز دارید. مکانیکها دود را به سیستم ورودی پمپ میکنند تا منبع دقیق نشتی پیدا شود.
3. اختلال در دزدگیرهای ضدسرقت؛ سومین علت خاموش شدن ماشین بعد از استارت زدن
نصب سیستمهایی مانند انواع دزدگیر، ردیاب و دستگاه ضبط صدا مخفی برای ماشین طرفداران بسیاری دارد؛ اما در عین حال گاهی اوقات این سیستمها دردسرساز میشوند. زمانی که سیستمهای ضدسرقت خودرو فعال هستند، اجازه روشن شدن ماشین را نمیدهند. در صورتی که سوئیچ اصلی خودرو را در درب بیاندازید، سیستم ضدسرقت باید پس از چرخاندن کلید احتراق خاموش شود. اما گاهی اوقات این سیستمها خاموش نشده و در نتیجه خودرو روشن نمیشوند.
در این مواقع به علامت دزدگیر روی داشبورد نگاه کنید. این علامت چند ثانیه پس از استارت زدن خودرو باید خاموش شود. در غیر این صورت، ماشین را قفل کرده و مجددا باز کنید. اگر همچنان سیستم ضدسرقت خاموش نشد، ممکن است مشکلی در سوئیچ ماشین یا حتی دزدگیر وجود داشته باشد.
4. کثیف یا معیوب شدن سنسور MAF؛ دلیل خاموشی ماشین بعد از استارت
سنسور MAF یا جریان هوای جرمی میزان هوای ورودی به موتور خودرو را اندازه گیری میکند و حساسیت بالایی دارد. هرگونه کثیفی و روغنی که بتواند از فیلتر هوای موتور عبور کند، به راحتی سنسور را آلوده میکند. در نتیجه یک سنسور MAF کثیف اغلب اندازه گیریهای نادرستی انجام میدهد، نسبت سوخت و هوا به هم میخورد و فقط لحظاتی بعد از استارت زدن ماشین خاموش میشود.
برای رفع مشکل این قطعه را با یک پاککننده سنسور MAF تمیز کنید. نکته مهم اینکه هنگام تمیز کردن، سنسور جریان هوای جرم را نباید مستقیما لمس کنید و اصلا از مواد دیگر برای این کار استفاده نکنید. این موضوع به قدری اهمیت دارد که حتما باید از صاحب قبلی خودرو بپرسید سنسور را چند وقت یک بار تمیز میکرده است. پس قبل از خرید خودرو دست دوم تمیز بودن سنسور MAF را به اندازه پاسخ این سوال که مالیات نقل و انتقال خودرو با کیست، جدی بگیرید. اگر همچنان بعد از تمیز کردن سنسور MAF مشکل رفع نشد، ممکن است مجبور شوید آن را تعویض کنید.
5. مشکلات مربوط به احتراق و خاموشی ماشین بعد از استارت زدن
سیستم احتراق جرقهای را برای مشتعل کردن مخلوط هوا و سوخت در محفظه احتراق داخلی ایجاد میکند. برای سیستم جرقه زنی احتمال مشکلات زیر وجود دارد:
- شمع معیوب
- باتری ضعیف ماشین
- باتری خورده شده
- سوئیچ احتراق معیوب
- سیم پیچ احتراق معیوب
ابتدا اطمینان حاصل کنید که همه چیز به درستی در باتری وصل شده و عدم خوردگی پایانههای باتری را بررسی کنید. اگر متوجه خوردگی بیش از حد شدید، پایانهها را با یک پاککننده مخصوص تمیز کنید. سپس، سلامت همه شمعهای خودرو را بررسی کنید. اگر سایش بیش از حدی در الکترودها مشاهده کردید، زمان تعویض آن فرا رسیده است.
همچنین از تمیز بودن شمعها اطمینان حاصل کنید. به سیم پیچ احتراق نیز نگاهی بیندازید و کنتاکتهای سوئیچ را از نظر ساییدگی و پارگی بررسی کنید. به طور کلی باید هر نوع خرابی خودرو را جدی بگیرید و به ویژه نسبت به علائم خرابی پلوس آگاه باشید؛ چرا که عدم تعمیر به موقع، میتواند زمینهساز حوادث مرگبار باشد.
آنچه درباره علت خاموش شدن ماشین بعد از استارت زدن آموختیم
در این مقاله 5 علت رایج خاموش شدن ماشین بعد از استارت زدن را توضیح دادیم و راهنماییتان کردیم در هر مورد چه باید کرد. در پایان از شما تقاضا داریم هر گونه تجربهای درباره راهکارهای هنگام خاموش شدن خودرو بعد از استارت زدن دارید، با ما و همراهان عزیز و همیشگی ایران رهیاب در میان بگذارید.