با 6 علت استارت نخوردن ماشین آشنا شوید
تقریبا همه ما تا زمانی که چیزی را از دست ندهیم، متوجه اهمیت آن نمیشویم. چنین وضعیتی، بیش از همه برای وسیله نقلیه ما صدق میکند. تصور کنید خودرویی که هر روز برای خرید، سفرکردن، به سرکار رفتن و رساندن فرزندان به مدرسه از آن استفاده میکنید، ناگهان دیگر استارت نمیخورد!
اگر درگیر چنین مشکلی هستید، در این مطلب همراه ما باشید. در این مقاله از وبلاگ ایران رهیاب، 6 علت مهم استارت نخوردن ماشین را بررسی کرده و نکات فنی مرتبط با آن را با شما در میان خواهیم گذاشت.
1. خرابی باتری خودرو؛ مهمترین دلیل استارت نخوردن ماشین
تقریبا سادهترین و محتملترین دلیل برای استارت نخوردن خودرو، تمام شدن یا خرابی باتری ماشین است. معمولا باتری خودرو بین 3 تا 5 سال عمر مفید دارد؛ با این حال عوامل مختلفی مانند خرید gps خودرو نامرغوب یا روشنگذاشتن دائمی چراغهای خودرو، میتواند تا حد محسوسی از عمر آن بکاهد.
علائم خرابی باتری خودرو چیست؟
معمولا خرابی باتری میتواند علائم گستردهای داشته باشد؛ از اختلال در سیستم برقی خودرو تا نشانههای محسوسی مانند بوی گوگرد در کابین خودرو. در ادامه برخی از مهمترین علائم خرابی باتری خودرو را برای شما لیست کردهایم.
- روشننشدن چراغهای خودرو
- خوردگی در اتصالات
- متورمشدن کیس باتری خودرو
علاوهبر موارد مطرحشده، استارتنخوردن یا به سختی استارتخوردن خودرو، یکی از مشخصترین علائم خرابی باتری خودرو است. پیشنهاد میکنیم برای حفظ امنیت خودرو و افزایش عمر باتری خودرو، به جای روشنگذاشتن دائمی چراغهای خودرو، خرید جی پی اس خودرو را در برنامه خود قرار دهید.
2. خرابی دینام؛ دلیل رایج روشن نشدن ماشین
مشکلات دینام حدودا 2% از کل دلایل مراجعه صاحبان خودروهای شخصی به مکانیکیها را شامل میشوند. بنابراین میتوان گفت خرابی دینام و در نتیجه استارت نخوردن ماشین، مشکل تقریبا رایجی است. دینام خودرو درواقع یک آلترناتور است که با شارژ باتری ماشین، برق مورد نیاز خودرو برای راهاندازی چراغها، سیستم گرمایش، رادیو و تمامی اجزای برقی دیگر را فراهم میکند.
درصورتی که دینام خودرو دچار مشکل باشد، این برقرسانی به موتور با چالش مواجه میشود. در نتیجه خودرو بعد از یک یا دو دقیقه خاموش شده یا از همان ابتدا استارت نمیخورد.
اگر بهدنبال یک روش موثر برای تامین امنیت خودروی خود هستید، پیشنهاد میکنیم یک دستگاه ردیاب میکروفن مخفی انتخاب کنید که منبع شارژ داخلی دارد. چرا که نمونههای دینامی یا ردیابهای ماهوارهای درصورت ایجاد اختلال در سیستم برقکشی خودرو، سریعا از کار میافتند. اما ردیابهای مغناطیسی میتوانند حتی در صورت خرابی دینام یا باتری، اطلاعات مرتبط با وسیله نقلیه را بدون هیچگونه اختلال به تلفن همراه شما ارسال کنند.
3. تمامشدن بنزین خودرو؛ علت ساده اما حیاتی استارت نخوردن ماشین
در کنار مشکلات فنی مختلف، گاهی علت استارت نخوردن خودرو آنقدر ساده است که حتی متوجه آن نمیشویم. یکی دیگر از دلایل روشن نشدن ماشین، تمام شدن بنزین یا سوخت آن است. بدون تردید عدم سوخترسانی، سبب روشننشدن خودروی شما خواهد شد.
با این حال بهتر است پیش از دچارشدن به خرابی ماشین در جاده از صحت و سلامت قطعات خودرو مطمئن باشید و علت استارت نخوردن خودرو را بهصورت جدیتری ریشهیابی کنید.
4. نقش گیرکردن فرمان خودرو در استارت نخوردن ماشین و راه حل آن
چهارمین علت استارت نخوردن ماشین نیز چندان ارتباطی با نکات فنی خودرو ندارد. ممکن است زمانی پیش بیاید که از سلامت قطعات خودرو مطمئنید اما خودرو استارت نمیخورد. در چنین شرایطی، احتمالا فرمان شما قفل شده است. برای حل این مشکل کافی است با دقت قدمهای زیر را دنبال کنید.
- سوئیچ را در حالت باز بگذارید.
- سعی نکنید به زور سوئیچ را بچرخانید؛ احتمال شکستگی در این حالت بسیار بالاست.
- با تکاندادن آرام فرمان، منطقه آزاد را پیدا کنید.
- مجددا برای چرخاندن سوییچ اقدام کنید.
این مراحل را چندین بار انجام دهید تا دست آخر بتوانید قفل فرمان را باز کنید. معمولا قفل فرمان بدون نیاز به مکانیکی باز میشود. اما اگر برای مدل طولانی با آن کلنجار رفتهاید و موفق به بازکردن نشدید، بد نیست خودرو را به یک تعمیرکار نشان دهید.
5. مشکلات برق یا سیمکشی خودرو؛ مهمترین عامل استارت نخوردن خودرو
حدود 5 درصد از اتومبیلهایی که با شکایت استارت نخوردن خودرو به مکانیکیها مراجعه میکنند، دچار مشکلات برقی هستند. این اختلالات میتوانند در بخش جعبه فیوز، کابلهای باتری یا بخش بدنه باشند. معمولا این مشکلات در خودروهای دست دوم، چند برابر است. بنابراین پیش از آنکه به سراغ خرید یک خودروی دست دوم برویم، باید نشانههایی که به ما میگویند از کجا بفهمیم موتور ماشین تعمیر شده را کاملا بررسی کنیم.
همچنین در نظر داشته باشید که اگر مدتی طولانی است که به خودروی خود سرنزدهاید، ممکن است جوندگان به کاپوت شما حمله کرده و سیمکشیهای آن را جویده باشند. بنابراین پیش از سفر یا برای رهاکردن طولانیمدت خودرو، حتما از محافظهای پلاستیکی و پارچهای استفاده کنید.
6. خرابی شمع خودرو؛ آخرین علت استارت نخوردن ماشین
آیا پس از روشنکردن خودرو، بوی شدید بنزین احساس میکنید؟ آیا هنگام چرخاندن سوییچ، صدای میل لنگ میشنوید؟ یا پس از روشنکردن خودرو، بهسرعت با خاموششدن آن مواجه میشوید؟ تمامی این موارد خبر از خرابی شمع خودروی شما میدهند.
خرابی شمع خودرو، آخرین و یکی دیگر از رایجترین دلایل استارت نخوردن ماشین یا روشن نشدن خودرو است. معمولا خرابی شمع خودرو، دلایل مختلفی دارد. با این حال یکی از آنها میتواند اختلال در خروج بنزین از موتور باشد. این به آن معناست که در صورت خاموششدن سریع موتور بعد از سردشدن، سوخت نسوخته در موتور باقی مانده و شمعهای خودرو را خیس میکند. بنابراین روشنشدن مجدد شمعها، کاری عذابآور و تقریبا ناممکن برای خودروی شما خواهد بود!
بررسی علت روشن نشدن ماشین از زبان ایران رهیاب
در این مطلب از وبلاگ ایران رهیاب، با 6 تا از مهمترین علتهای روشن نشدن ماشین آشنا شدیم. البته بهتر است به همین دلایل محدود نشوید. گاهی خرابی سوئیچ خودرو، اختلال در سیستم اموبلایزر، خرابی استارت یا حتی دلایل سادهای مانند کثیفی فیلتر هوای خودرو میتواند سبب استارت نخوردن ماشین شود.
آیا شما هم میتوانید دلایل دیگری برای روشن نشدن خودرو به ما معرفی کنید؟ در قسمت نظرات این مقاله، از تجربیات خود برای ما و سایر خوانندگان وبلاگ ایران رهیاب بنویسید.