ایران رهیاب Blog Archives

A-GPS (ای جی پی اس) چیست؟ معرفی تکنولوژی Assisted GPS در ردیاب ها

ای جی پی اس چیست؟

A-GPS (ای جی پی اس) چیست؟ معرفی تکنولوژی Assisted GPS در ردیاب ها

حل کردن مشکلات بزرگ مانند دسترسی به موقعیت مکانی های متفاوت در شرایط بحرانی، دلیل اهمیت استفاده از ردیاب ها و افزایش محبوبیت روز به روز آن ها را مشخص می کند. دقیقا به همین دلیل است که ردیاب ها به خوبی جایگاه خود را در زندگی روزمره افراد پیدا کرده اند. به طور مثال GPS ماشین یکی از دستگاه های محبوب و پرطرفدار است که بسیاری از دغدغه ها را حل می کند. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید پشت پرده این فعالیت های دقیق چه می گذرد که اینقدر ساده، مشکلات پیچیده مارا حل می کنند. در این مقاله قصد داریم یکی از تکنولوژی های مهم به کار رفته در ردیاب های را معرفی کنیم. در ادامه با ایران رهیاب همراه باشید.

تکنولوژی AGPS بازوی راست ردیاب ها است!

از Assisted GPS یا به اختصار A-GPS به عنوان یک تکنولوژی کمک ‌رسان به سیستم موقعیت‌ یاب جهانی استفاده می شود. هدف اصلی از به کار گیری تکنولوژی  Assisted GPS در انواع ردیاب کمک برای نمایش دقیق تر موقعیت جغرافیایی است. زیرا با استفاده از A-GPS سرعت مکان یابی و عملکرد جی پی اس به شدت افزایش پیدا می کند.

از Assisted GPS یا به اختصار A-GPS چیست؟

تنها دستگاه هایی که دارای آنتن جی پی اس هستند، A-GPS را پشتیبانی می کنند. تکنولوژی AGPS با استفاده از داده های سیم کارت، در راستای این هدف فعالیت می کند. ارتباط برقرار کردن با دکل های موبایل BTS یا اتصال به بلوتوث اقداماتی است که توسط ای جی پی اس انجام می شود تا سرعت موقعیت یابی افزایش پیدا کند.

در ادامه به بررسی نحوه فعالیت A-GPS در راستای رسیدن به هدف اصلی (افزایش سرعت موقعیت یابی) می پردازیم، اما پیش از ادامه مطلب پیشنهاد می کنیم نگاهی به بررسی انواع ردیاب در بازار کشور بپردازید. 

سیستم A-GPS چگونه شرایط را برای نمایش دقیق موقعیت جغرافیایی فراهم میکند؟

تکنولوژی A-GPS مانند یک سوپرمن عمل می کند! تمام دستگاه های ردیاب اعم از GPS ماشین، ردیاب شخصی و شنود سیم کارتی، ردیاب حیوانات و مدل های دیگر، قبل از اقدام جهت برقراری ارتباط با ماهواره های جی پی اس باید تشخیص بدهند که به کدام یک از ماهواره وصل شوند. گاهی اوقات ممکن است تحت شرایط خاص مانند قرارگیری جی پی اس در موقعیت کور، روند تشخیص معمولا کمی طول می کشد. دقیقا در همین زمانی که ردیاب در حال تلاش برای برقراری ارتباط با ماهواره ها زمان زیادی را تلف می کند، فعالیت A-GPS شروع می شود.

نحوه کار ای جی پی اس

 البته که سیستم LBS یا مکان یابی در نقاط کور دقیقا با هدف جلوگیری از وقوع مشکل در مکان های کور ایجاد شده است. اما جی پی ار اس در ردیاب های معمولی که فاقد تکنولوژی LBS هستند تا حدودی چنین عملکردی دارد. A-GPS جهت دریافت اطلاعات مکانی و زمانی از داده آنتن های سرویس دهی تلفن همراه (BTS) استفاده می کند و ماهواره مناسب را تشخیص می دهد. البته بعضی مواقع سیستم ای جی پس اس از دیتا BTS استفاده نمی کند و با اتصال به اینترنت، اطلاعات مورد نیاز را پیدا میکند.

به همین ترتیب زمان بسیار زیادی در مراحل موقعیت یابی، صرفه جویی می شود. در کل می توان گفت Assisted GPS مانند یک نیروی کمکی به جی پی اس کمک می کند و این موضوع به خوبی از اسم آن مشخص است!

جی پی اس با کمک گرفتن از Assisted GPS کاربران را خوشحال می کند!

از آنجایی که با وجود A-GPS دیگر تمام فرآیند موقعیت یابی روی دوش جی پی اس قرار نمی گیرد، کار جی پی اس کاهش پیدا می کند و در نتیجه پردازنده گوشی فشار بالایی را تحمل نمی کند. به همین دلیل مصرف باتری بسیار کم می شود. در نتیجه خیالتان راحت می شود که موقعیت یابی، کار سنگینی برای گوشی شما نیست و قرار نیست مقدار زیادی از بودجه باتری را به این کار تخصیص دهید. همین کاربرد ساده تکنولوژی ای جی پی اس اهمیت وجود آن را نشان می دهد.

فناوری A-gps در تولید انواع جی پی اس

البته کاربرد تکنولوژی GPRS محدود به کاهش مصرف باتری گوشی نیست. اهمیت وجود این تکنولوژی در دستگاه های ردیاب را با توجه به عملکرد ردیاب همراه مسافر می توان درک کرد. معمولا موقعیت مکانی مسافرین به دفعات عوض می شود. به طور مثال فکر کنید اگر دستگاه ردیاب مسافر به تکنولوژی Assisted GPS مجهز نباشد، هر بار 30 ثانیه تا حتی چندین دقیقه طول می کشد که جی پی اس با ماهواره ها ارتباط برقرار کند و در نهایت موقعیت مکانی را پیدا کند! قطعا همین اتلاف وقت های چند دقیقه ای در بعضی موارد که زمان مهم است، می تواند یک نقص کلی برای دستگاه ردیاب باشد.

ای جی پی اس چیست و چگونه کار می کند؟

تفاوت های کلی جی پی اس و جی پی ار اس چیست؟ 

مقایسه جی پی اس و جی پی ار اس تقریبا اشتباه است، زیرا این دو عبارت جدا از یکدیگر نیستند. جی پی ار اس را می توان قسمتی از دستگاه های ردیاب یا جی پی ار اس دانست که با هدف کاهش احتمال ایجاد یک نقص کلی در عملکرد طراحی شده است. منظور از نقص کلی در عملکرد جی پی اس همان افزایش مدت زمانی است که طول می کشد تا جی پی اس ماهواره مورد نظر را پیدا کند.

این محتوا برای شما چقدر ارزشمند بود؟
A-GPS (ای جی پی اس) چیست؟ معرفی تکنولوژی Assisted GPS در ردیاب ها
2.5 از 2 رای

آی جی پی اس یک سیستم مجزا از ردیاب است؟

A-GPS یا آی جی پی اس یک تکنولوژی مجزا نیست. ای جی پی اس در حقیقت یکی از فناوری های بکار رفته در تولید تمام ردیاب هاست که در فرایند مکان یابی دقیق به کمک ردیاب ها می آید.

A-GPS چه نقشی در ردیاب ایفا می کند؟

زمانی که فرایند مکان یابی با استفاده از ردیاب دچار اختلال می شود و یا انتقال و ارسال اطلاعات با مشکل مواجه می شود، آی جی پی اس به کمک ردیاب ها می آید تا فرایند مکان یابی به خوبی انجام شود.

نحوه کار Assisted GPS چگونه است؟

A-GPS جهت دریافت اطلاعات مکانی و زمانی از داده آنتن های سرویس دهی تلفن همراه استفاده می کند و سعی در تسهیل اتصال با ماهواره مناسب دارد. گاهی نیز این فرایند بدون استفاده از آنتن سرویس دهی گوشی و تنها با استفاده از اینترنت فراهم می شود.

۲ دیدگاه برای “A-GPS (ای جی پی اس) چیست؟ معرفی تکنولوژی Assisted GPS در ردیاب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + = 17

  1. Avatar
    ramtin akbari

    ردیاب ها در خارج از کشور هم جوابگو هستند؟ در صورت اختلال در gps دیگه امکان ردیابی نیست؟

    1. شیرین رضایی
      شیرین رضایی

      سلام دوست عزیز
      بله ردیاب های gps دار در خارج از کشور هم موقعیت یابی میکنند فقط کافی است سیمکارت همان کشور در دستگاه قرار گیرد. همچنین سیستم های دستگاه ردیاب طوری طراحی شده اند که اگر مکان یابی دچار اختلال شود a-gps به کمک ردیاب ها می اید تا فرایند ردیابی به خوبی انجام شود.

پشتیبانی ایران رهیاب
پشتیبانی ایران رهیاب
شیرین کریمی

سلام، شیرین کریمی هستم.
به شما کمک میکنم که متناسب با نیاز و بودجه خود ،محصول مناسب را انتخاب کنید.
از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

22410328